Olen aina ollut hiukan ylipainoinen. Jo ihan muksuna. Painoa ei kuitenkaan ole ollut kuitenkaan häiritsevästi liikaa, joten sihen ei ole puututtu terkkarilla tai kotona.
Muistan kun ammattikoulussa 2003 pidin itseäni todella lihavana, mutta kun katson sen ajan valokuvia käy kateeksi. Olen ollut ihan normaaleissa mitoissa, mahtunut vaatteisiin kunnolla, kasvot ovat olleet mukavan kapoisat terveellä tavalla. Nyt kun katson peiliin näen lyhyen möhkälöityneen naisen, jolla on jatkuvasti selkäkipuja ja älyttömän huono kunto. Takapuoleni on sen mallinen, että vaikka painaisin 8kg, niin se vain olisi leveä, joten siitä en jaksa huolehtia, ylimääräinen lähtee sen päältä sen mitä lähtee ja sille ei voi mitään muut kuin kirurgit!

Esikoispoikamme syntyi 2009 ja sain sen jälkeen jonkin ihme kuntoilupiikin. Ehkä takana oli se, että mies oli töissä ja minä kahdestaan päivät pojan kanssa, joten oli kiva käydä vaunulenkeillä. Kävin ainakin kolmena päivänä viikossa 2 reipasta yli tunnin lenkkiä ja joka päivä sen yhden lenkin. Askelmittari oli mukna ja useimpina päivinä näyttöön ilmestyi hienosti yli 20 000 askelta. Silloin painoni putosi lähes 5kg ja senttejä karisi ihan hurja määrä. Kävi kuitenkin niin, että miehen työt loppuivat ja kun oltiin molemmat kotona liikuttiin joka paikkaa autolla ja motivaationi lähteä lenkkeilemään katosi jonnekin, eikä se ole tullut takaisin.

Joulun aikaan anoppilassa katsoin miehen siskoa, joka on laihtunut lähemmäs 10kg, kuinka hän hehkui ja jaksoi häärätä, vaatteet istuivat niin kauniisti päälle.
Päätin ottaa itseäni niskasta ja tehdä yhden ainoan uuden vuoden lupauksen: VOI HYVIN!
Niinpä selasin erinäisiä laihdutussivustoja, tutkin laihdutusvalmisteita ja olin ihan päästä pyörälläni, kunnes törmäsin Fit Farmiin ja heidän GoFatGo -haasteeseensa, johon etsittiin juuri uusia osallistujia. Siltä istumalta laitoin omat yhteystietoni menemään ja päätin aloittaa Voi hyvin -vaiheen elämässäni.

Haaste kestää 4 viikkoa ja siinä on aika tiukka ruokavalio (kaikki punnitaan) sekä liikuntaohjelma.
Ruoka-aineina on kuitenkin ihan perus kana/ kala/ liha, riisi/ pasta/ peruna, kasviksia, puuroa, rahkaa, marjoja yms.
itselleni vaikeinta tässä tulee olemaan tuo 5 ateriaa päivässä, mutta eiköhän senkin opi muutamassa päivässä.

Tällä hetkellä fiilis on hyvä, aamulla kauppaan ostamaan viikon tarpeet. Olenkin jo suunnitellut tälle viikolle ruoat, niin on helpompi nouttaa diettiä. Mies ja poika syövät osittain samoja ruokia osittain "normiruokaa". Herkkupäivä heillä on lauantaisin. Kauhistuttaa jo valmiiksi anoppilaan meno (käydään yleensä sunnuntaisin siellä syömässä), kun hänen pöperöt ei todellakaan noutata tätä GFGn kaavaa. Mutta pitää yrittää soveltaa siellä sitten. Vaikka tuon soveltamisen ansiosta koko homma voi mennä reisille, niin koitan pysyä muut päivät tiukasti ruodussa.

Huomenna päivittelen päivän sapuskat ja fiilikset.
Toivottavasti jaksoitte lukea ja tulette uudestaan, kaikki tsemppaus ja laihiskaverit on nyt kullanarvoisia!

- Tiiu