Lauantaina teki mieli jotakin roskaruokaa ja päätettiin tehdä itse hampurilaisia, joskos olisi hiukan kevyempää kuin pikaruokaloiden rasvakeitinmössöt.
Kaikki muu tehtii itse paitsi sämpylät ostettiin, sillä en jaksanut jumpan jälkeen alkaa nostatteleemaan taikinaa ja vaivaamaan sitä. Kaveriksi laitettiin maustettuja lohkoperunoita. NAM!

Tässä ohjetta jos joku haluaisi kokeilla, suosittelen kyllä lämpimästi ; )

 

HERKKUHAMPURILAISET LOHKOPERUNOILLA!

 

Lohkoperunat

Perunat voi joko kuoria tai jättää kuorimatta oman mieltymyksen mukaan
Perunoita kannattaa varata syöjää kohden 3-4, riippuen niiden koosta
Laita perunat kippaan ja ripsauta päälle oliivi -tai rypsiöljyä.
Mausta oman mielen mukaan.


Meidän perunoissa oli:
Myllystä suola ja pippuri
Sipulijauhe
Grillimauste
Kotigastronomin jauhelihamauste (joka tuo perunoihin saman maun kuin monet valmiit prunakurrutteet)

Uuniin 225 asteeseen n. 40min tai kun ovat kullan ruskeita.

Hampurilaispihvit:

400g jauhelihaa
Korppujauhoja
1 muna
Mausteet oman maun mukaan (itse laitan hyppysellisen oreganoa, joka tuo ihanaa makua pihveihin)

Pyöritellään ainekset sekaisin ja taputellaan 6 ISOA pihviä.
Paista parilapannulla, jolloin et tarvitse paistamiseen rasvaa tai mitään muutakaan

Meidän purilaisissa oli:
Kiinankaali
Tomaatti
Punasipuli
Cheddarjuusto (aika kaloripommi taitaa olla)
Hampurilaiskastike

Tässäkin voi taas soveltaa ja laittaa, mistä tykkää esim. suolakurkkua tms.
Sämpylät tosiaan olivat ihan kaupasta ostettu ja lämmitin ne pihvien jälkilämmöllä parilapannussa.

Hyvää on ja suosittelen kyllä kokeileman!

-Tiiu